It´s friday, bitches!

Love the hat!
 
Har fått mersmak för hattar (och huvudbonader överhuvudtaget) och även om jag älskar hatten jag fyndade på Weekday är jag riktigt sugen på en av denna modellen också. Topshop har några riktigt snygga och jag är mest inne på den längst ner. Skitsnygg till sommaren! 
 
Jag och min fina har i alla fall haft en jätteskön långfredag so far. Vi tog sovmorgon, åt en go'frukost och sedan tog vi med oss Daisy ut på en långpromenad genom byn. Hon fick busa med en supersöt liten norsk vovve som vi stötte på i parken, dom sprang runt som två tok, haha. Så gulligt att se. På hemvägen stannade vi till på affären och köpte massa gott till ikväll. Ost, kex och vin, ett påskägg med massor av godis och en cheesecake med bär - dör så gott det ska bli! Påsken är ju en riktig svullarhelg och då är det faktiskt "ok" att äta vad man vill. Det är ju bara att träna bort det till veckan ;) dessutom blir det lugn och helledig påskhelg. Odense förlorade trist nog igår så det blir inget spel förän nästa helg igen. Bara att ladda om batterierna för att knipa den där bronsmedaljen. Nu ska jag kocka ihop fläskfilé med klyftpotatis och egengjord bearnaisesås till påskmiddag, yummyyyy!

The time you enjoy wasting is not wasted time

 
Startade denna skärtorsdag på gymmet där det var full rulle. De håller öppet hela helgen men bara halvdagar och jag gissar att denna dag var "sista" träningsdagen för de flesta innan påskhelgen. Det hoppas jag i alla fall, så man får någon plats på löpbandet på lördag, haha. Mötte sedan upp gubben vid 11 för att köpa med lunch hem från Bulls (dansk(?) hamburgerkedja som har fett god mat)och sedan hann vi inte med att göra mycket mer förän det var dags för Jeppe att åka iväg på bortamatch. Själv hade jag planerat att resten av denna dag skulle bestå av plugg men så insåg jag att jag sett fel på datumet, inlämningen är först på måndag! Kändes riktigt skönt. Nu har jag Gossip Girl maraton istället, vilket är betydligt mer underhållande ;)
 
Matchen har precis dragit igång i alla fall och det är en måste-match. Om de inte vinner ikväll så är de utslagna och det blir spel om 3-4 pris nästa helg istället. Då kommer Jeppes familj hit och hälsar på en sista gång här i Odense vilket blir superkul, men jag hoppas att de får se en finalmatch. Föresten är det mindre än en månad till vi flyttar hem nu, sjukt! Time flies.. det är bara se till att göra det bästa utav den. xx

Easter cupcakes

 
Har haft en skön onsdag. Det är ju påsk till helgen så jag snodde ihop några söta påsk cupcakes. Det är Leilas recept på hasselnötscupcakes med nutellafrosting och "fågelbon" gjorda i mandelmassa med chokladägg. Tycker de blev supersöta och även riktigt goda. Dock jävligt mäktiga, man blev fett mätt av dem, haha. Men det är ju så bakverk ska vara. Tycker förövrigt att de känns super mysigt med påsk. När den infaller vet man att våren är nära och fy faaan vad underbart!
 
👉 RECEPT

Miley Cyrus streetstyle

Miley Cyrus streetstyle, så snygg!
 
Imorse när jag var på gymmet testade jag något helt nytt som jag läst om i Jennifers blogg. Nämligen att börja med styrketräningen och köra konditionen sist. Vanligtvis börjar jag alltid med löpning och avslutar med styrka (vilket jag tror de flesta gör), men tydligen bränner man mer fett om man gör tvärtom, och det av den anledningen att man då bränner bort kolhydraterna under styrketräningen och sedan går på fettet när man löper osv. Jag har ingen aning om det stämmer men tyckte det var lite roligt att testa då jag som sagt aldrig brukar göra så annars. Märkte ingen större skillnad i alla fall, bortsett från att jag var lite tröttare i kroppen när jag skulle springa.
 
Nu ska jag heja fram min älskling som spelar match ikväll. Det är dags för omgång 4 i semifinalen och det blir lika spännande som vanligt. Odense ligger under med 2-1 i matcher så de bör ju vinna det här, håller alla tummar och tår!

Fit is the new skinny

 
Åh vad dessa skor är snygga! Det är alltså ett par Nike Air Max 90 som jag gått och kärat ner mig totalt i, tycker att de är så jävla feta och vore så ballt att bryta av en lite mer dressad outfit med ett par. Förut tyckte jag inte att "träningsskor" var snyggt alls att ha till vardags men nu har jag ångrat mig. Sportmode är fett snyggt!
 
På tal om träning. Känns det inte som att det helt plötsligt gått och blivit extremt populärt att träna? Jag tycker man ser och läser om träning i var och varannan blogg nu för tiden, ungefär som att det skulle gått och blivit "trendigt". Jag menar inte att det är något nytt fenomen, inte alls, men det känns som att träningen liksom har spridit sig ända till dem som tidigare aldrig intresserat sig för gymmande osv. Vilket är skitbra! Alla borde träna. Minst en halvtimme om dagen ska man ju röra på sig för att må bra, och det gör verkligen stor skillnad. Det är jag själv ett levande bevis på, som den soffpotatis man var för bara 1 år sedan. Dock kan jag tycka att det är lite skämmigt att, som vissa gör, konstant skriva på t.ex Facebook om sin träning, ungefär som att det vore bortkastat om man inte fick lite bekräftelse för mödan. Man tränar ju faktiskt för sin egen skull, och inte för någon annans. En annan sak jag tänkt på också är att det nu för tiden även känns lite pinsamt att erkänna att man inte tränar. Kan det vara därför så många helt plötsligt hakat på? Jag vet inte, och egentligen spelar det väl ingen roll när det handlar om en så hälsoavgörande sak som att motionera, men jag tyckte bara att det var ett intressant ämne att ta upp.

Swedish version of danish

 
Jag hade ju som lite utav ett mål att lära mig danska under tiden här i Danmark. Så, hur har det gått med det? Jo det kan jag tala om för er att det målet har jag INTE lyckats uppnå, haha. Visst har jag lärt mig förstå en hel del ord som gör att jag både kan kommunicera och förstå danska men det finns inte en chans att jag kan få till de där grötiga ljuden. Mycket är likt svenska men deras uttal är ett jävla påhitt. Jag och Jeppe höll i alla fall på att dö av garv när vi hittade det här klippet från kanal 5´s "Partaj". Det här är verkligen svenskars uppfattning av danska i ett nötskal. Särskilt den delen med "Antikrundan" när de snackar om siffrorna, länge sedan jag skrattat så mycket alltså, haha. Danskan har ju ett helt annat siffersystem än vi som är helt och hållet ologiskt. Har inte lyckats lära mig det efter snart 9 månader liksom.
 
I alla fall, har ni inte sett det här klippet redan måste ni göra det. SÅÅÅ underhållande!

Hat lady

 
Matchen igår var grym! Mycket folk, härlig stämning och bra tryck. Helt sjukt spännande dessutom. Höll på kissa på mig av nervositet, haha. När det var 12 min kvar gjorde Jeppe typ världens snyggaste mål och det blev till slut också det avgörande målet. Odense vann med 3-2, sjukt kul! :)
 
Idag har vi haft en mysig och ledig lördag. Eller ledig och ledig, Jeppe hoppade träningen pga sjukdom så vi har mest tagit det lugnt. Ville inviga min hatt men det var det för kallt för, så fick bli mössan igen när vi drog på IKEA för att luncha. Sedan tog vi en sväng i Rosengårdscentret för att kolla in lite träningsskor. Jag vill ha ett par Nike Air max, så jävla feta! Har helt snöat in på sportmode, finns så otroligt mycket snyggt. Ajaaaa, nu ska vi ut på en promenad, sedan blir det något avsnitt av Game of Thrones. Puss!

Haters gonna hate

 
Inatt sov jag rövigt dåligt, kunde inte somna igårkväll och när jag väl lyckades vaknade jag hundra gånger och fick sedan slita mig själv ur sängen vid 10 trots att jag var långt ifrån utvilad. Hatar såna nätter. Men idag är det ju fredag och solen skiner (äntligen...!) igen så jag är på bra humör ändå. Ikväll är det dags för semifinal nummer två också vilket känns roligt och spännande. Hoppas på mycket folk, härlig stämning och en bra match.
 
Föresten, en sak som jag har ältat länge nu och som jag bara inte kan släppa är något en av tjejerna här nere sa till mig strax innan jul. Hon sa att det alla tjejer, inklusive hon, tänkte när de såg mig första gången var "henne vill vi inte vara med, henne tycker vi inte om". Jag vet att hon inte menade något illa eller personligt (eller personligt är det ju men hon syftade på första intrycket, dvs innan vi hunnit prata med varandra) när hon sa det utan det hon menade var att de helt enkelt tyckte att jag såg "för bra ut". Förstås kan jag inte låta bli att undra då vad det är med mitt utseende som gjorde att de inte ville lära känna mig? Jag vet att jag är blyg och ganska tillbakadragen när det blir mycket nya människor omkring mig på samma gång, men jag är alltid glad och trevlig när jag pratar med någon och jag dömer aldrig en person innan jag skapat mig en egen uppfattning. Jag skulle heller aldrig bete mig illa mot någon som inte gjort något personligt mot mig. Nu menar jag inte att jag supersnygg eller något, men ser jag en person som jag tycker ser bra ut så är det inte direkt så att jag tänker "fy fan vilken hemsk människa det där ser ut att vara, henne vill jag absolut inte prata med", utan jag vill istället gärna lära känna henne då jag inspireras av snygga människor. Så vad kan det bero på? Det här är nämligen långt ifrån första gången jag blir totalt utdömd av tjejer, och jag vet inte hur många gånger jag fått höra att "du är inte alls som jag trodde att du var" och "du är mycket trevligare än vad du ser ut". Alltså, va? Ser jag så otrevlig och bitchig ut eller vad? Själv tycker jag att jag ser hur oskyldig och söt ut som helst, haha!
 
Jag vet inte vad jag ville få ut av det här, för det är inte så att jag tycker synd om mig själv eller önskar att jag såg annorlunda ut. Jag lär fortsätta att stöta på sånt här beteende, och ju mer jag utsätts för det desto lättare för att inte bry mig får jag ju, men jag önskar bara att tjejer kunde sluta slösa energi på att vara så jävla snobbiga och se andra tjejer som ett hot hela tiden! Jag är sååå less på tjejer som inte ger mig en ärlig chans, och något som dessutom både stör och smickrar mig på samma gång är när jag ser hur vissa tjejer som tycks "hata" mig samtidigt inspireras av mig. För ja, sånt ser jag faktiskt.
 
Peace

Smoothie dreams

 
Startade upp denna torsdag med en smoothie inspirerad av längdskidåkaren Johan Olsson, som innehöll både havregryn och avokado. Supergod och proppmätt blev man! Som den smoothie-fantast man är bangar man ju inte att testa nya varianter och ett hett tips är att köra ner lite havregryn för en lite matigare smoothie. Efteråt traskade vi in till stan med Daisy för att kolla upp hyrbilar på Europcar (vi ska bila hem till Övik i april, roadtriiiip!) och även köpa ett silvershampoo till mig, mitt beroende nu när jag är blond igen. Precis när vi kommit tillbaka började det snöa igen så detta får bli ännu en innedag med plugg och hemmaträning. Fy fan vad jag är trött på det här vädret... GE MIG VÅR!!

Go hard or go home

 
De senaste dagarna har det varit riktigt skitväder här i Odense. Det har blåst och snöat så mycket att man lätt kan påstå att vintern gjort comeback igen. Inte nog med att det suger riktigt hårt, detta har även gjort att jag vägrat cykla 20 min (enkelväg) till gymmet. Därför har jag varit tvungen att improvisera lite och köra ett par pass här hemma istället, och det leder mig in på de träningsappar som jag laddat ner och använder mig utav och nu tänkte tipsa er om.
 
Det är en app för varje del av kroppen, dvs en med olika benövningar, en för rumpan, en för armarna osv, plus att det finns en yogaapp och en cardio. Varje app innehåller sedan 10 olika övningar och du väljer mellan 5, 7.5 eller 10 min på varje vilket innebär att om du väljer 5 min så kör du varje övning i 30 sek och väljer du 10 min så kör du varje i 1 min. Jag brukar starta med 10 min cardio som uppvärmning och sedan kör jag resterande i 7.5 min vilket blir en genomkörare av hela kroppen och ett pass på 40 min, sedan stretch på det. Du behöver inga redskap alls men förstås är det ett plus om du har några vikter som du kan använda dig av. Om inte, improvisera och ta det du har hemma, ett oöppnat mjölkpaket t.ex! Det är faktiskt riktigt bra träning, och jag behöver inte ha ett dugg dåligt samvete för att jag inte dragit på gymmet om jag kör med dessa appar. Jag är alldeles mör i kroppen efter 3 dagar i streck, haha. Ett annat + är att jag lärt mig massor av nya övningar genom dem. "Donkey kicks" t.ex, som är min nya favorit för rumpan (bilden).
 
Sök på "Workout" i AppStore och dessa dyker upp allra först, de heter "Daglig ben" osv. och finns både till iPad och iPhone.
 
 

Wildfox Couture

 
Wildfox Couture är ett av mina absoluta favoritmärken. Jag älskar deras lekfulla och söta plagg! Väldigt ungdomligt men långt ifrån barnsligt. Bilderna ovan är från deras kollektion "Granny´s Closet" och jag föll pladask för hela looken. Den randiga toppen i kombination med solglasögon på den första bilden är ju bara så sjukt snyggt! Sedan har jag även fått en liten crush på den blonda tjejen. Hennes hår är helt fantastiskt! Blir så sugen att bleka mitt eget sådär och slänga på en silverfärg, hur ballt som helst. Det här är inspiration för mig.
 
WILDFOX COUTURE RESORT 2013 / GRANNY´S CLOSET.

Leather love

 
Beställde den här snygga västen för någon vecka sedan och i förrgår anlände den! Jag dör så snygg. Är sjukt nöjd! Det är något speciellt med äkta läder, och den är precis lika snygg i verkligheten som den såg ut att vara. Egentligen var jag inte orolig heller. Det enda jag var lite tveksam över var storleken, då jag hade velat ha en S och den enda som fanns kvar var M. Kände att det var värt att chansa ändå och såhär med facit i hand gjorde jag helt rätt. Den är möjligtvis lite för stor, men jag gillar att den är lite längre och slappare än min skinnjacka. Blir en skön variation liksom. Bara att invänta våren nu så att jag kan inviga den. Idag har det varit snöstorm här så plusgrader och uteserveringar känns tyvärr jävligt långt bort...
 
FRÅN JOFAMA / NELLY.COM

Beautiful blonde hair

 
Som ni ser har jag gått och blivit blondie igen! "Kort" och mörkt var inte alls min grej, jag tröttnade efter 1 vecka typ. Även om jag älskar förrändringar kommer jag alltid tycka att jag passar bäst i blont, det är ju trots allt min naturliga hårfärg.
 
Jag började med att göra en sk blonderingstvätt för att mjukstarta lite (man blandar blekning+vatten+shampoo och tvättar håret med) men tyvärr gav det inte särskilt mycket resultat. Längderna blev OK men min hårbotten blev helt jävla orange, så jag köpte en ny blekning och la på utväxten och drog sedan ut det på längderna sista kvarten. Blev betydligt bättre än innan men det var fortfarande gult på vissa ställen, så jag köpte ännu en blekning och gjorde om proceduren. Fick till en jämn färg denna gång, dock alldeles för varm, så jag la i en neutraliserande skumtoning från Goldwell som tog bort det mesta och nu är jag faktiskt nöjd med färgen. Passar mitt gamla löshår perfekt, och mitt hår är inte mer slitet nu än vad det var innan. Dock är jag lite sugen på att bli ännu blondare!
 
Sjukt egentligen vilka pengar man lagt ner på frisörbesök när man kan kirra biffen själv för 200 kr. Jag har ju ändå kunskaperna då jag faktiskt gick frisörprogrammet på gymnasiet, så vore dumt att inte utnyttja dem. Dock tycker jag inte att man ska hålla på och trixa hemma om man inte vet vad man håller på med. Särskilt inte med blekning som kan gå åt helvete fel. Har sett alltför många misslyckade hemmablonderingar som skiftar i allt från orange till pissgult, ryser vid bara tanken haha!

New new new

Så var det dags att kicka igång den här bloggen. Valde att starta upp en ny här på blogg.se då Tumblr inte riktigt kändes som det ultimata bloggverktyget, och då jag inte kände för att gå tillbaka till min gamla. Det här blir en ny start som kommer att bli lite mer personlig. Hoppas ni kommer gilla det!